Stručni skup školskih knjižničara Susret znanja na susretištu rijeka

Pozivamo vas na stručni skup školskih knjižničara Susret znanja na susretištu rijeka koji se održava 20. i 21. listopada u Karlovcu povodom obilježavanja Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica. Cilj skupa je razmotriti ulogu školskih knjižnica i knjižničara u podučavanju prirodnih znanosti. Pristup temi bit će kritički usmjeren i konstruktivan, a predavači će biti ugledna imena s naših sveučilišta te kulturnih i znanstvenih ustanova. Primjereno temi koja se bavi susretom znanja, Stručni skup održava se u Karlovcu, na susretištu rijeka! Predavanja prvoga dana Skupa održat će se na obali Korane, u kongresnoj dvorani Hotela Korana i muzeju Aquatika. Nakon stručnoga dijela, u večernjim satima održat će se i zanimljiv kulturni program i druženje.

Drugi dan nastavljamo s iskustvima dobre prakse na mjestu zbivanja: posjetit ćemo školsku knjižnicu Ekonomsko-turističke škole Karlovac, a domaćica će nam biti knjižničarka Draženka Polović. U nastavku šetnje Karlovačkom županijom zaustavit ćemo se na ulicama slavnoga Ozlja, posjetiti Gradsku knjižnicu, a potom i  zaviriti u tajne, jedne od najstarijih i najljepših hidroelektrana u Hrvatskoj,  poznate „Munjare“… Šetnja će završiti druženjem na nadmorskoj visini od 350 metara, uz mirise i okuse domaćih specijaliteta u restoranu Petrova klet na imanju Srce prirode.

Opširnije o skupu i prijavnica na mrežnim stranicama: http://www.husk.hr/poziv-na-sedmi-samostalni-strucni-skup-susret-znanja-na-susretistu-rijeka/

Preliminarni program