Poslovno knjižničarstvo u Karlovačkoj županiji

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ u partnerstvu s Društvom knjižničara Karlovačke županije provodi projekt „Poslovno knjižničarstvo u Karlovačkoj županiji“. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i nastavak je projekta Poslovne knjižnice, a namijenjen je isključivo knjižničarkama i knjižničarima.

Cilj projekta je razvijanje suradnje među knjižničarima u Karlovačkoj županiji, stvaranje kompetentnih poslovnih knjižničara i promocija knjižnica kao centara znanja. Kroz šest predviđenih radionica namijenjenima knjižničarima Karlovačke županije  trebalo bi se steći znanja koja će se moći implementirati u promoviranje poduzetništva i poduzetničke klime kroz knjižnice (prvenstveno među mladima), ali i na različite druge programe i projekte; naučiti knjižničare kako projekte učiniti održivima i koji su alternativni načini financiranja projekata. Radi se o sljedećih 6 (predviđenih) predavanja:

1. Poslovno knjižničarstvo. Predavač: Zrinka Udiljak Bugarinovski. (Trajanje 1 sat).

  1. Predavanje: Pisanje projekta: kako do EU fondova, predavač: Mario Protuilipac, WYG Savjetovanje (Trajanje: 6 sati)
  2. Predavanje: Crowdfunding i ostali alternativni načini financiranja kulture. Predavač: Livija Stanišić (Trajanje 3 sata)
  3. Radionica: Poduzetništvo – od A do Ž. Predavač: Jasmina Simić, Simić Savjetovanje (Trajanje: 6 sati).
  4. Predavanje: Predstavljanje projekta „Financijska pismenost osnovnoškolaca“ Udruge Ekonomska klinika. Predavač: Ivona Divić (Trajanje 1 sat).
  5. Predavanje: Predstavljanje projekta Mini poduzetnik (predstavljanje projekta Vrtića Sv. Leopold Mandić iz Požege). (Trajanje 1 sat).

Predavanja će se održati do kraja školske godine 2017./2018.

Nakon održanih predavanja biti će pozvani svi knjižničari Karlovačke županije da pokrenu otvaranje poslovnih kutaka u svojim knjižnicama i programe promocije poduzetništva te pošalju do 20. rujna 2018. svoje programske prijedloge na evaluaciju timu stručnjaka koji će sugerirati na koji se način njihovi prijedlozi mogu financirati.

Predavanja su namijenjena svim knjižničarima u Karlovačkoj županiji i nije nužan polazak svih predavanja i radionica. Oni knjižničari koji nisu zainteresirani za poslovno knjižničarstvo moći će polaziti radionice koje imaju širu primjenu. Nakon predavanja dobiva se i potvrda o sudjelovanju u projektu.