3. nacionalna akcija “Pokrenimo zelene knjižnice”

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva poziva sve hrvatske knjižnice da se treću godinu zaredom uključe u veliku zajedničku akciju “Pokrenimo zelene knjižnice”.
Akcija traje cijelu godinu a započinje projekcijama filmova s četvrtog E?! – Okolišnog film festivala, čije prikazivanje omogućuje Zelena akcija. Filmovi su i ove godine motivacija i inspiracija knjižničarima da po uzoru na postojeći projekt Zelena knjižnica planiraju samostalne aktivnosti u svojim knjižnicama.

Knjižnice se osim s ponuđenim filmovima mogu u akciju uključiti i s drugim zelenim aktivnostima. Obvezno sve akcije prijaviti u tablicu!
Tablica za prijavu
O E?! – Okolišnom film festivalu
Preuzimanje filmova
Logo zelene knjižnice
Dizajn akcije Pokrenimo zelene knjižnice 2017.
O Zelenoj knjižnici

Kontakt: zelenaknjiznica@gmail.com

Cilj projekta Zelena knjižnica je edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine, radionice i promocije knjiga. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planeti Zemlji.
više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)