Predstavite fotografijom svoju školsku knjižnicu!

Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva pokreće Poziv školskim knjižničarima RH: Predstavite fotografijom svoju školsku knjižnicu!

Povodom predstojećeg 11. Okruglog stola za školske knjižnice u organizaciji Sekcije za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva koji će se održati 5. listopada na mreži (posredstvom aplikacije Zoom) pozivamo vas da predstavite fotografijom svoju školsku knjižnicu.

Tema okruglog stola je “Prostor i oprema školske knjižnice”.

Školska knjižnica je često najljepši prostor u školi, prostor koji je privlačan učenicima. Po čemu je vaša knjižnica posebna? Ima li neki detalj koji iznenađuje, oduševljava korisnike?

KAKO SE PRIJAVITI?

1. Pozivamo vas da nam pošaljete maksimalno dvije fotografije kojima ćete predstaviti svoju knjižnicu (na adresu: gordana.sutej@gmail.com do 1. listopada 2020.).
2. Uz fotografiju (približno 1200x 628 piksela, razlučivost 96 dpi) navedite ime škole i stručnog suradnika školskog knjižničara koji je zaposlen u knjižnici.

KRITERIJI:

Poziv je javan.
1. Poslane fotografije ne smiju biti prethodno objavljene.
2. U izbor će ući isključivo fotografije koje su snimljene u školskoj knjižnici u RH.
3. Sudjelovanje u pozivu autori fotografija pristaju na njezino objavljivanje na stranicama i društvenim mrežama HKD-a i javno korištenje u zagovaranju knjižnične struke.
4. Fotografije koje pristignu na poziv biti će objedinjene i prikazane na 11. Okruglom stolu za školske knjižnice te javno na stranicama i društvenim mrežama HKD-a
5. Poziv je otvoren od 21. rujna do 01. listopada 2020. godine. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Opširnije – https://bit.ly/2ZUFoz3