Radionica Kako uspješno napisati projekt

Društvo knjižničara Karlovačke županije, Matična služba GKKA i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara vas pozivaju na radionicu “Kako uspješno napisati projekt”. Radionica će se održati 1.9. 2017. od 9 do 14 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice. Voditelj radionice je Mario Protulipac, viši savjetnik za upravljanje projektima i strateško planiranje u WYG savjetovanje d.o.o. Uz radionicu Marija Protulipca predavanja će održati i Adela Granić, prof. i dipl. bibl. / viša savjetnica za školske knjižničare na temu Uspješan voditelj projekta te Ana Sudarević, prof. i dipl. bibl. na temu Knjižnična dokumentacija.


PROGRAM RADIONICE (ukratko):

Uvod u ESI fondove
· Razlikovati područja financiranja EFRR-a i ESF-a
· Samostalno pretraživati i tumačiti Pozive na dostavu projektnih prijedloga

Upravljanje projektnim ciklusom
· Objasniti osnovne karakteristike projekta
· Procijeniti relevantnost projektnog prijedloga za pojedine Pozive na dostavu projektnih prijedloga

Razrada projektne ideje
· Odabrati adekvatnu strategiju postizanja ciljeva, definirati opći i posebni cilj, rezultate i aktivnosti projekta (intervencijska logika), uskladiti projektnu ideju s uvjetima natječaka

Izrada proračuna projekta i prihvatljivost troškova u okviru ESI fondova
· Identificirati potrebna sredstva (robu, radove i usluge) za provedbu projekta
· Tumačiti pravila o prihvatljivosti izdataka (temeljem Pravilnika i Uputa za prijavitelje)

Popunjavanje prijavnog obrasca A
· Ispuniti sadržaj A (MIS) obrasca – svrha i opravdanost projekta, opis kapaciteta i održivosti
· Formirati ciljeve i pokazatelje (odnos između ciljeva i pokazatelja u logičkoj matrici, pozivu na dostavu projektnih prijedloga (OP-u) i A obrascu
· Definirati mjerljive ishode (uz povezivanje s logičkom matricom)
· Postaviti horizontalne prioritete i alate vidljivosti (s definiranjem ciljne skupine iz konteksta promidžbe, vidljivosti i diseminacije)
Pristup projektima (organizacijski i kadrovski kapaciteti)

Simulacija ocjenjivanja projektnog prijedloga (vježba)

O PREDAVAČU:

Mario je magistar europskih poslovnih studija sa trinaestogodišnjim iskustvom u pisanju i provođenju projekata koje je stjecao kroz rad u civilnom, javnom i privatnom sektoru gdje trenutno radi kao viši savjetnik za projekte i strateško planiranje u WYG savjetovanju d.o.o. Uz rad na projektima financiranim iz EU fondova i treninzima, sudjelovao je u izradi lokalnih razvojnih ili sektorskih strategija, studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi u području istraživačko – razvojne infrastrukture i poduzetničkih potpornih institucija, kao i u izradi poslovnih planova za inovativne projekte iz poslovnog sektora za što je bio nagrađivan od strane Sveučilišnog Ureda za transfer tehnologije i Znanstveno- tehnologijskog parka Rijeka. U posljednje tri godine orijentiran je na projekte razvoja ljudskih potencijala u području zapošljavanja, obrazovanja i socijalnih usluga te projekte u poduzetništvu financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Neke od ključnih kompetencija su sudjelovanje u razvoju preko 150 projektnih prijedloga u okviru PHARE, IPA programa, Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te Svjetske banke; Više od 600 dana treninga vezanih uz razvoj projekata i poduzetništvo u formalnim i neformalnim programima obrazovanja, autor je i suator 4 verificirana obrazovna programa u području EU fondova od kojih je jedan porilagođen učenju na daljinu. Stalni je suradnik i predavač Učilišta Algebra, Visoke škole za primjenjeno računarstvo Algebra i Državne škole za javnu upravu.

 

ŽIVOTOPIS PREDAVAČA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)