Stručni skup „Od Ilirskog čitanja društva do knjižnice 21. stoljeća“

Mjesto i vrijeme odražavanja: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, 1. ožujka 2018.
Tema skupa: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ 1. ožujka 2018. godine proslavit će 180. obljetnicu djelovanja. Tim povodom organizirat se stručni skup pod nazivom „Od Ilirskog čitanja društva do knjižnice 21. stoljeća“.
Od Ilirskog čitanja društva, osnovanog 1. ožujka 1838. do današnjih dana, Knjižnica djeluje kao baštinska ustanova, suvremena ustanova u kulturi, najstarija u gradu Karlovcu. Opće je prepoznata kao kulturno, obrazovno i informacijsko središte zajednice, kao i mjesto promicanja multikulturalnosti. Knjižnica danas umrežuje čitanje, informiranje, nove tehnologije, stvaralaštvo i konzumiranje najrazličitijih oblika kulturno-kreativnih proizvoda. Upravo danas, u vrijeme globalizacije, potrebno je istaknuti ono što je osobito i po čemu je neka sredina prepoznatljiva i posebna. O toj promjeni i činu predstavljanja povijesne i kulturne baštine u suvremenom društvu kroz nove medije govorit će se na predavanjima na Stručnom skupu “Od Ilirskog čitanja društva do knjižnice 21. stoljeća”. Kroz primjere dobre prakse knjižnice će predstaviti ulogu i značaj u zajednici, kroz suvremene načine rada i nove medije, čime se čuva i obogaćuje identitet lokalne zajednice, osvješćuje pripadnost jednoj kulturnoj, povijesnoj i geografskoj sredini.
Stručni skup održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

Program događanja: Na Skupu će sudjelovati pozvani predavači iz hrvatskih knjižnica (program skupa)

Kotizacija se ne naplaćuje. Za sve sudionike osigurani su radni materijali, ručak, osvježenje u pauzi te izlet u Aquatiku.

Prijave: Rok za prijavu sudjelovanja – ponedjeljak, 26. 2. 2018. godine. Molimo Vas da ispunjenu prijavnicu pošaljete na mail: maticna@gkka.hr

Osoba za kontakt: Kristina Čunović, 047/412 377, maticna@gkka.hr