Okrugli stol: Knjižnica u Zvijezdi

Zgrada na lokaciji Ivana Banjavčića 8 obuhvaća prostor Knjižnice za mlade (izdvojeni odjel Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”) i prostor Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, koji su u suvlasničkom odnosu. Na pozivu Ministarstva kulture za financiranje programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2017. godinu, Gradska knjižnica “Ivan Goran kovačić” partnerskom je aplikacijom dobila namjenska sredstava za izradu projektne dokumentacije za obnovu zgrade. Nakon provedenog postupka odabira, pristupilo se izradi dokumentacije. Projekt će se predstaviti javnosti 23. 11. 2017. u 12 sati, u Knjižnici za mlade na okruglom stolu “Knjižnica u Zvijezdi”. Na predstavljanju će sudjelovati predstavnici knjižnica koje svojim zgradama predstavljaju primjer dobre prakse uklopljenosti knjižnične djelatnosti u stare jezgre gradova (Požega, Šibenik).

Sudionici okruglog stola:

Aleksandra Šutalo, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, predavanje “Gradska knjižnica Požega – kako u jednoj zgradi pomiriti staro i zaštićeno s novim i modernim?”

Vilijam Lakić, ravnatelj Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik, predavanje “Novi život Vitićeva zdanja – u spomen na Milivoja Zenića”

Knjižnica za mlade

Kabinet arhitekture d.o.o.

Istovremeno se u prostoru Knjižnice za mlade može pogledati izložba fotografija stare karlovačke Zvijezde “Knjižnica u Zvijezdi” (KAfotka). Postav se može razgledati tijekom mjeseca studenog 2017. godine.